Brazii cu pedale sunt la modă în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici vorbă de globuri colorate sau beteală curgătoare. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, alături de brazii tradiţionali, în Barcelona au fost amplasaţi şase brazi din fier, în diferite

Nici vorbă de globuri colorate sau beteală curgătoare. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, alături de brazii tradiţionali, în Barcelona au fost amplasaţi şase brazi din fier, în diferite puncte ale oraşului.

Doi dintre ei sunt iluminaţi cu energia produsă de trei biciclete amplasate la baza lor. Alţi patru funcţionează pe baza energiei provenite de la panourile solare la care sunt conectaţi. Fanii brazilor-bicicletă sunt turiştii, tinerii şi copiii.

12 metri înălţime

Coloşii, înalţi de 12 metri, se “împodobesc” dacă trecătorii binevoiesc să se urce pe biciclete şi să pedaleze. Având dinamul modificat, bicicletele sunt conectate la instalaţia bradului.

Scopul e de a pedala cât mai energic pentru a se aprinde culoarea corespunzătoare bicicletei şi cât mai mult timp, pentru ca decoraţia să persiste. Verde, portocaliu şi albastru sunt luminile care conturează bradul. Dorinţa barcelonezilor de-a fi inovatori a costat municipalitatea 214.000 de euro, însă iniţiativa ecologică nu-i convinge pe cei obişnuiţi cu mirosul de brad verde.

Marinela Crean din Buzău, studentă, a venit împreună cu prietenii ei să vadă celebrii pomi de Crăciun. “E frumos când e luminat şi e amuzant să pedalezi alături de ceilalţi. Altfel, pare un schelet de fier. Dar prefer brazii naturali”, dezvăluie românca.

ALTERNATIVĂ

Cum „minunea“ de Crăciun trebuie să dureze pe tot parcursul sărbătorilor de iarnă, noaptea, când bicicletele sunt deconectate, instalaţia bradului este alimentată de la sursa de curent electric publică.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite