Bizkaia: Găzduire şi consiliere contra cost pentru imigranţii cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul "Mundutik Mundura", lansat în 2004 de guvernul local din provincia Bizkaia, are ca scop emanciparea imigranţilor. Din acest an, suma destinată finanţării programului a crescut, ceea

Programul "Mundutik Mundura", lansat în 2004 de guvernul local din provincia Bizkaia, are ca scop emanciparea imigranţilor. Din acest an, suma destinată finanţării programului a crescut, ceea ce condus la posibilitatea achiziţionării a noi locuinţe.

Autorităţile, în colaborare cu asociaţiile Elkarbanatuz, Agiantza şi Goiztiri, vor pune la dispoziţia imigranţilor încă două apartamente mari, însumând astfel un total de 81 de locuri de cazare pentru străinii aflaţi în situaţii dificile. Cele trei asociaţii oferă un loc de şedere şi consiliere străinilor, la un preţ de 48 de euro pe zi de persoană. În decursul anului, suma pe care o va investi Departamentul Social din cadrul guvernului local pentru buna desfăşurare a acestui proiect este de aproximativ 250.000 de euro.

Beneficiarii sunt imigranţi cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani, care se pot identifica cu acte recunoscute în Spania, care au un nivel minim de cunoaştere a limbii spaniole şi care se află în căutarea unui loc de muncă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite