Birou de consiliere pentru românii din Torrejon de Ardoz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În localitatea madrilenă Torrejon de Ardoz a fost inaugurat ieri un nou birou de consiliere a imigranţilor. În oraş trăiesc aproape 25.500 de străini, dintre care cei mai numeroşi sunt

În localitatea madrilenă Torrejon de Ardoz a fost inaugurat ieri un nou birou de consiliere a imigranţilor. În oraş trăiesc aproape 25.500 de străini, dintre care cei mai numeroşi sunt românii (8.200), urmaţi de columbieni (2.550), marocani (2.250) şi ecuadorieni (1.920).

Consiliul de Imigraţie din cadrul Comunităţii Madridului şi Primăria din Torrejon de Ardoz au pus la dispoziţia noilor veniţi un birou în care pot primi informaţii şi consiliere în probleme legale, sociale şi administrative.

Obiectivul principal al autorităţilor spaniole este integrarea străinilor din localitate. Biroul a fost inaugurat de Consilierul pe probleme de imigraţie din cadrul Comunităţii Madrid, Javier Fernandez-Lasquetty şi de primarul din Torrejon de Ardoz, Pedro Rollan.

„Biroul dispune de personal tânăr şi cu o bună pregătire în domeniu, condusă de Marius Loan, un madrilean născut în România, care ştie din propria experienţă ce înseamnă să ajungi în Madrid în căutare de noi oportunităţi”, a declarat Fernandez-Lasquetty.

În ultimii trei ani, Comunitatea Madrid a investit mai mult de 1.600.000 de euro în proiecte destinate integrării imigranţilor din localitate, iar până la sfârşitul acestui an va fi alocată suma de 500.000 de euro. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite