Biocombustibilii, promovaţi de ministerul Industriei din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Industriei lucrează la proiectul Legii Eficienţei Energetice şi a Energiilor Regenerabile, pe care vrea să o aplice din această vară.

Ministrul Industriei, Miguel Sebastian, intenţionează să prezinte guvernului spaniol un proiect de lege care prevede o serie de măsuri menite să stimuleze cumpărarea de vehicule electrice sau care utilizează cel puţin 20% biocombustibili în amestec cu hidrocarburi tradiţionale.

O altă măsură pe care Ministerul Industriei o are în vedere este aceea de asigurare a unei bune distribuţii a biocombustibililor. Astfel, benzinăriile care au vânzări anuale mai mari de trei milioane de litri vor fi obligate să deţină cel puţin un punct de vânzare a biocarburanţilor puri sau în amestec.

Din ianuarie 2014, la această prevedere se vor alinia şi benzinăriile cu consum mai mare de un milion de litri anual, urmând ca, din ianuarie 2018, obligativitatea deţinerii unui punct de vânzare a biocarburanţilor puri sau în amestec să se aplice tuturor staţiilor. 

Prin această iniţiativă, Ministerul Industriei încearcă să atingă, în anul 2010, pragul de 5,83%, stabilit de Uniunea Europeană pentru utilizarea acestor carburanţi. Actualmente, în Spania, consumul lor este de 2%.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite