Biletele, mai scumpe la low-cost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zborurile către Bucureşti costă peste 100 de euro
Zborurile către Bucureşti costă peste 100 de euro

Românii prevăzători, care îşi vor petrece vacanţa de Paşte în ţară, au pornit deja în goana după achiziţionarea biletelor de avion ieftine.

Cu trei luni înainte de data zborului, compatrioţii din Spania au avut surpriza să constate că este mai rentabil să meargă acasă cu Tarom sau cu Iberia, companii aeriene tradiţionale, decât cu unele firme low-cost.

Astfel, cumpărate acum, biletele pentru un zbor tur-retur Madrid-Bucureşti, pentru perioada 24 martie-7 aprilie, cu toate taxele incluse, la companiile low-cost Blue Air şi Wizz Air, costă 146 de euro, respectiv 140 de euro. Firma Vueling, care are prevăzută o escală la Barcelona, vinde bilete cu 200 de euro. Cea mai bună ofertă pentru perioada Paştelui este cea a companiei EasyJet, cu 120 de euro.

Aceste firme au parte de o concurenţă acerbă din partea Tarom, care oferă bilete la preţul de 128 de euro, cu toate taxele incluse, şi din partea companiei spaniole Iberia, care a pus în vânzare tichete către România cu 125 de euro.

Dan (32 de ani) şi Irina Grecu (29 de ani), din Madrid, au stabilit deja că vor merge acasă de Paşte.

„Anul acesta vom petrece alături de cei dragi din Ploieşti. E criză, dar iepuraşul trebuie să vină, aşa că încercăm să economisim cu biletele de avion. Urmăresc zilnic preţurile la toate companiile, iar când voi prinde o ofertă sub 100 de euro biletul, am şi cumpărat ca să fiu sigur că nu voi fi nevoit, peste o lună-două, să iau bilete scumpe", spune bărbatul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite