Barurile şi terasele de pe plajele spaniole vor fi dãrâmate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de la 1 mai 2009, toate localurile care nu au autorizaţie, instalate pe plajele din Spania, vor trebui sã fie demolate.

Vicepremierul Guvernului spaniol Maria Teresa Fernandez de la Vega a declarat, pentru ziarul „20 minutos”, cã Legea referitoare la barurile de pe plajã se va aplica cu rigoare şi responsabilitate. „Guvernul va acorda excepţii în ceea ce priveşte aplicarea acestei legi, dupã dezbaterea de sãptãmâna aceasta, cu privire la dãrâmarea teraselor care au invadat domeniul public maritim-terestru”, a adãugat De la Vega. În plus, Guvernul autonom din Andalucia se declarã împotriva acţiunii de dãrâmare a localurilor invocând importanţa lor economicã.

„Vom aplica aceastã Lege cu responsabilitate, cu rigoare şi cu prudenţa cu care trebuie duse la sfârşit acţiunile de acest gen”, afirma De la Vega, care a insistat cã „nu existã noutãţi” în aplicarea ei.
Pe de altã parte, ministrul Mediului, Elena Espinosa, a dat ca exemplu provincia Malaga. Din cele 322 de terase aflate pe plajã, numai 68 dispun de concesiunea terenului pe care se aflã şi se încadreazã în normele Legii, dar şi acestea au dimensiuni mai mari decât cele permise.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite