Bani pentru studenţii fără posibilităţi financiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rata eşecului şcolar în Spania este dublă faţă de media din Uniunea Europeană. Astfel, 30% din totalul elevilor abandonează studiile, de cele mai multe ori din cauza lipsei banilor.

Mulţi tineri din Spania nu pot urma o facultate deoarece sunt nevoiţi să muncească pentru a-şi putea plăti cheltuielile.

Începând de anul acesta, Ministerul Educaţiei din Spania a introdus două tipuri noi de burse: bursa-salariu, de 2.800 de euro pe semestru, şi bursa de întreţinere, de 1.350 de euro. Prima se adresează studenţilor, iar cea de-a doua se adresează elevilor.

Condiţii necesare

Pentru a beneficia de burse, studenţii sau elevii trebuie să nu lipsească de la cursuri şi trebuie să provină din familii compuse din cel puţin patru membri. De asemenea, veniturile anuale ale familiei nu trebuie să depăşească suma de 13.557 de euro.

„Nu sunt singura din anul de curs care este nevoită să muncească. Am foarte mulţi colegi, în special români, care studiază şi, în paralel, au şi un job, de aceea mă bucur că ministerul s-a gândit şi la studenţii care nu-şi pot plăti studiile“, ne explică Maria Nistor, originară din Constanţa, studentă la Facultatea de Comerţ Exterior din Castellon.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite