Bani pentru chirie, de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bani pentru chirie, de la stat
Bani pentru chirie, de la stat

Tinerii români cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani pot beneficia de o subvenţie pentru plata chiriei, în valoare de 210 euro lunar, oferită de guvernul spaniol pentru o perioadă de maximum patru ani.

În prezent, 150.000 de tineri din Peninsula Iberică primesc deja această subvenţie. Pentru obţinerea ajutorului financiar, cerinţele nu sunt greu de îndeplinit pentru mulţi dintre românii din Spania. Tinerii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 22 şi 30 de ani, contract de muncă, salariul anual mai mic de 22.000 de euro şi un contract de închiriere încheiat pe numele lor.

4.200 de euro economisiţi

Ovidiu Dumitrean (28 de ani), originar din Şiria, Arad, a obţinut aprobarea de acordare a subvenţiei în luna august şi aşteaptă să înceapă să primească lunar cei 210 euro.

„Locuiesc împreună cu prietena mea, dar numai eu lucrez. Banii aceştia ne vor ajuta să trăim mai liniştiţi, fără să ne întrebăm dacă vom putea plăti chiria la începutul fiecărei luni“, precizează bărbatul. Bucureşteanul Ionuţ Florea (29 de ani), din Castellon, a solicitat subvenţia în ianuarie 2008, când a intrat în vigoare legea. „Este un ajutor important pentru mine şi soţia mea. Am economisit până acum 4.200 de euro. În plus, putem sta singuri. Cu banii pe care îi plătim nu puteam decât să subînchiriem o cameră“, precizează Ionuţ.

Românul va mai beneficia de acest ajutor până la vârsta de 30 de ani. Ovidiu Buleandră (25 de ani) sau Adriana Dumitru (26 de ani), din Castellon, sunt alţi doi tineri români care au solicitat subvenţia de plată a chiriei lunare şi au obţinut aprobarea autorităţilor spaniole.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite