Băncile spaniole au oferte speciale pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un an, printr-o singură instituţie bancară, românii au trimis acasă bani de peste 300.000 de ori Pentru că imigranţii români sunt numeroşi, băncile au lansat pe piaţa iberică

Într-un an, printr-o singură instituţie bancară, românii au trimis acasă bani de peste 300.000 de ori

Pentru că imigranţii români sunt numeroşi, băncile au lansat pe piaţa iberică produse speciale pentru ei. Oferta include elemente de la cele mai simple, precum serviciul de transfer de bani în România, credite pentru locuinţe în ţară, carduri de credit şi debit, asigurări de repatriere, şi până la cele mai complexe: un sistem de telefonie mobilă, activ 24 de ore, prin care se oferă, în limba română, asistenţă medicală şi posibilitatea de a investi în bursa din România.

Pentru promovarea noilor produse, băncile spaniole au angajat personal de origine română. Banca La Caixa a fost prima care a pus la dispoziţia clienţilor săi din Spania un serviciu pentru expedierea banilor în străinătate prin diverse metode: transfer electronic, prin bancomate sau prin mesaje SMS.

Într-un an se gestionează peste un milion de expedieri de bani, dintre care 30% sunt realizate de către imigranţii români. Cel mai solicitat este pachetul de servicii "ServiCuenta CaixaGiros". Acesta a fost special conceput şi este destinat imigranţilor, oferă asigurări pentru toate tipurile de accidente şi un card care permite transferuri internaţionale de bani prin intermediul bancomatelor.

Credite fără giranţi, garantate cu locuinţa cumpărată

"Ipoteca de bază" şi "Ipoteca pe măsură" sunt alte produse adresate în special imigranţilor români şi au scopul de a le uşura acestora cumpărarea unei locuinţe. Banca acordă finanţare atât pentru valoarea imobilului, cât şi pentru impozitele şi cheltuielile de cumpărare, care pot ajunge la 20% din valoarea locuinţei. Prin această ofertă, împrumutul se poate garanta doar cu imobilul. În mod normal, pentru un credit ipotecar este nevoie de cel puţin un girant.

Printre celelalte produse şi servicii foarte solicitate de români se numără şi microcreditele speciale oferite străinilor în vederea începerii unei afaceri. Mai multe bănci spaniole au creat în site-urile lor secţiuni speciale adresate rezidenţilor, cum ar fi www.lacaixa.es/extranjeros. Acestea cuprind informaţii detaliate despre serviciile care se adresează imigranţilor aflaţi în peninsulă. La sfârşitul anului trecut, banca La Caixa a decis să-şi deschidă o filială la Bucureşti, devenind prima instituţie financiară spaniolă prezentă pe piaţa românească.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite