Banca din Spania îi ia casa din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român a ajuns la sapă de lemn, după ce a fost înşelat cu 113.000 de euro de o firmă spaniolă de construcţii. La rândul său, Cornelius Stancu a acumulat o datorie de 160.000 de euro şi urmează să fie evacuat din apartamentul cumpărat dintr-un împrumut bancar.

L-am cunoscut pe Cornelius Stancu (52 de ani), din Târgovişte, în timp ce protesta în faţa sediului firmei de construcţii ProUrban, din Castellon.

Ţinea în mâini o pancartă pe care scria „Greva foamei”. Românul cerea firmei spaniole să-i plătească datoria de 113.000 euro, banii pentru ultimele două blocuri construite. Altfel, banca îi va pune sechestru pe toate bunurile.

„Nu am recuperat niciun cent, iar în data de 13 martie banca a scos la licitaţie apartamentul cumpărat în urmă cu 11 ani”, se plânge Corneliu.

Astfel, după ce a plătit 60.000 de euro din creditul ipotecar, românul s-a trezit în stradă. „Mi-am trimis toate lucrurile în România.

Mă tem însă că datoria din Spania se va răsfrânge şi asupra bunurilor din ţară, printre care un apartament cumpărat tot cu un credit luat în Spania”, explică românul, care a muncit 18 ani în construcţii.

„Datoria mea, adică 160.000 de euro, s-a acumulat din dobânzi neplătite, taxe la Fiscul spaniol şi facturi către furnizorii de materiale”, explică românul.

În Spania a construit 11 blocuri, iar acum trebuie să se mute în chirie, sperând că într-o zi va recupera banii de la firma spaniolă. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite