Au fost arestați 23 de români care furau, jefuiau și tâlhăreau constructori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lor li se impută 4 jafuri prin violență și intimidare, 35 de furturi prin forță și 4 acțiuni de sechestrare de persoană.

O bandă formată din 23 de români care se ocupa cu furtul, jaful și tâlhăria firmelor de construcții a fost anihilată de Garda Civilă din Arganda del Rey (Madrid), se anunță astăzi într-un comunicat oficial al Gărzii Civile din Spania.

Garda Civilă a început urmărirea lor după ce, la 3 august, niște indivizi au furat de la o societate din localitatea Fuentidueña de Tajo, instrumente de muncă valorate la 6.000 de euro. Ei au comis fapta, nu înainte de a-i lega și a-i bate pe paznicul și pe un angajat al societății.

În urma cercetărilor ulterioare, polițiștii au reușit, până la sfârșitul lunii august, să localizeze un grup de suspecți, format din aproximativ 30 de persoane. Infractorii operau în Madrid și în localitățile din apropiere, iar materialul sustras era depozitat în zona Valdemingomez și Cañada Real Galiana.

Printre cei arestați se află și doi minori de 16, respectiv 17 ani. Restul infractorilor au între 24 și 46 de ani. Ei au fost arestați și urmează să fie judecați pentru mai multe fapte, precum furt, jaf, tâlhărie, deținere ilegală de arme, sechestrare de persoană, furt de mașini sau falsificare de documente.

Vezi pe adevarul.es la ce sumă se ridică pagubele produse de români

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite