Atenţie la falşii poliţişti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Madrid, imediat după ce coboară din autocar, românii sunt în pericol de a fi escrocaţi de compatrioţii lor Autogara Mendez Alvaro este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai

La Madrid, imediat după ce coboară din autocar, românii sunt în pericol de a fi escrocaţi de compatrioţii lor

Autogara Mendez Alvaro este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai periculoase locuri din Madrid. La tot pasul sunt afişe prin care trecătorii sunt sfătuiţi să aibă grijă de bunurile lor. Cu toate acestea, zi de zi, românii sunt înşelaţi de conaţionalii lor.

În staţia Mendez Alvaro, din Madrid, sosesc zilnic zeci de autocare cu români. Cei care vin pentru prima oară sunt uşor de înşelat. Claudiu M. (31 de ani), din Feteşti, ne-a povestit experienţa trăită la sosirea în Spania: "Trebuia să mă aştepte o prietenă în autogară. Tocmai îmi luasem bagajele, când a venit la mine un român. M-a întrebat pe cine aştept şi i-am spus că pe Elena. Mi-a zis că se numeşte Dani, că este prietenul ei şi că a fost trimis să mă aştepte".

Claudiu a fost condus pe o stradă lăturalnică, unde un alt bărbat, vorbind în spaniolă, i-a arătat o legitimaţie de poliţist. Dani i-a cerut lui Claudiu să-i dea falsului om al legii toţi banii pe care îi are, altfel vor fi duşi la secţie şi apoi expulzaţi. "După ce am dat cei 500 de euro pe care îi aveam, Dani a plecat să îşi cumpere ţigări şi n-a mai apărut".

Ignacio Pelayo Martinez, de la Poliţia Naţională, spune că asemenea cazuri sunt frecvente. "Săptămânal, doi-trei români denunţă astfel de înşelătorii. Hoţii le spun victimelor că le vom expulza, deoarece nu au drept de muncă." În urma numeroaselor reclamaţii din partea românilor păgubiţi, au fost luate măsuri de pază, poliţiştii verificând zilnic documentele celor aflaţi în gară.

Jefuiţi în Italia de 6.000 de euro

Cinci români au fost jefuiţi recent de doi bărbaţi, pe o şosea din regiunea italiană Veneto. Sub pretextul că sunt poliţişti "în civil", folosind legitimaţii false, un marocan şi un turc le-au spus că sunt în căutare de bani falşi. Apoi, le-au "confiscat" românilor suma de 6.000 de euro. Infractorii au fost reţinuţi de poliţie după câteva ore.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite