Atenţie la falşii poliţişti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru bărbaţi şi o femeie, toţi români, au fost arestaţi, în timp ce luau bani de la compatrioţi dându-se drept poliţişti. Victimele erau abordate în autogări, în timp ce aşteptau

Patru bărbaţi şi o femeie, toţi români, au fost arestaţi, în timp ce luau bani de la compatrioţi dându-se drept poliţişti. Victimele erau abordate în autogări, în timp ce aşteptau autocarele pentru a pleca în România. Unul dintre membrii bandei le spunea că lucrează la compania de transport şi că trebuie să le controleze bagajele, pentru a se asigura că nu conţin droguri.

Victimele erau conduse pe străzi lăturalnice, unde alţi doi români prezentau legitimaţii de poliţişti şi le cereau banii, pentru a verifica dacă sunt falşi. Un alt membru al bandei aştepta într-o maşină, iar altul stătea de pază. În momentul în care victimele le dădeau banii, hoţii se urcau în maşină şi plecau.

În luna august, trei români au sesizat Poliţia Naţională din Murcia că falşi agenţi le-au furat 4.700 de euro. Timp de mai multe zile, poliţiştii din toată Spania au organizat dispozitive de vigilanţă în staţii de autobuz cu destinaţia România. Hoţii au fost prinşi în flagrant în localitatea San Andres din provincia Leon.

În urma anchetei, s-a stabilit că românii nu aveau domiciliu fix şi au comis cel puţin nouă astfel de fapte în Madrid, Almeria, Murcia şi Roquetras del Mar. Hoţii sunt cercetaţi în stare de arest pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite