Asturias: Se caută români pentru minorii abandonaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile sociale din Asturias trag un semnal de alarmă asupra imposibilităţii de a mai putea găzdui numărul mare de imigranţi minori ce necesită găzduire în centre educative. "Sunt mai

Serviciile sociale din Asturias trag un semnal de alarmă asupra imposibilităţii de a mai putea găzdui numărul mare de imigranţi minori ce necesită găzduire în centre educative. "Sunt mai mulţi decât putem caza în centrele noastre de minori", spune Eva Sanchez, director al Institutului Social pentru Copii şi Familie din Asturias. Astfel, din 2003 şi până în prezent, în instituţii au fost internaţi 251 de minori, dintre care 44 doar în primele luni ale anului în curs.

Conform datelor furnizate de director, "avalanşa" s-a produs acum doi ani, când au fost aduşi 102 minori, majoritatea români. "În prezent, cei mai mulţi sunt români, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani", declară Eva Sanchez. Pentru a depăşi această situaţie, Guvernul Local din Asturias a hotărât să ia legătura cu asociaţiile de imigranţi din regiune. "Dorim să încredinţăm o parte dintre aceşti copii unor familii de români care să îi adopte pe micuţii de aceeaşi naţionalitate", completează Eva Sanchez. Multe dintre centrele de primire a minorilor din Asturias sunt ocupate peste capacitatea maximă de primire. Astfel, în Oviedo sunt internaţi 26 de copii, chiar dacă instituţia are doar 16 locuri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite