Asociaţiile de români şi bulgari solicită ridicarea restricţiilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie alcătuită din 20 de reprezentanţi ai asociaţiilor de români şi bulgari au înmânat, ieri, la ora 11.00, o scrisoare deschisă reprezentantului Partidului Popular în Congresul

O delegaţie alcătuită din 20 de reprezentanţi ai asociaţiilor de români şi bulgari au înmânat, ieri, la ora 11.00, o scrisoare deschisă reprezentantului Partidului Popular în Congresul Deputaţilor, Rafael Hernando Fraile.

Documentul a fost semnat de peste 80 de asociaţii de români şi bulgari şi de reprezentanţii bisericilor româneşti şi bulgare din Spania.

În scrisoare au fost evidenţiate avantajele pe care le va avea Spania dacă autorităţile vor decide ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru cetăţenii celor două ţări.

Printre altele, în document se specifică faptul că în prezent, peste 300.000 de români şi bulgari muncesc “la negru” şi nu pot cotiza pentru Asigurările de Sănătate.

Din această cauză, statul spaniol a pierdut în ultimii doi ani 1.800 milioane de euro. Iniţiativa acestei scrisori deschise a aparţinut Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE).

“Este anormal ca românii şi bulgarii să aibă drept de vot în Spania, dar să nu poată munci şi cotiza. Sperăm ca autorităţile spaniole să înţeleagă motivele noastre şi să ridice moratoriul”, a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.
 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite