Asociaţiile de imigranţi compară aeroportul Barajas cu închisoarea Guantanamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala 3 din aeroportul Barajas, destinată imigranţilor cărora nu li se permite intrarea în Spania, cauzează o polemică între organizaţiile de străini. Asociaţiile de imigranţi sunt de

Sala 3 din aeroportul Barajas, destinată imigranţilor cărora nu li se permite intrarea în Spania, cauzează o polemică între organizaţiile de străini. Asociaţiile de imigranţi sunt de părere că reţinerea străinilor în aeroport este o dovadă de rasism şi o încercare a autorităţilor spaniole de a diminua numărul celor care intră pe teritoriul lor.

"Singura diferenţă între Guantanamo şi aeroportul Barajas este că în locul din urmă nu se utilizează tortura", a spus Daniel Arcos, preşedintele Asociaţiei Argentina din Barcelona. Zilnic, în aeroportul din Madrid este respinsă intrarea a peste 50 de persoane, majoritatea din Paraguai, Uruguai, Venezuela şi Argentina.

De obicei, nu le este permis să intre în Spania persoanelor care nu dispun de sumele de bani stabilite prin lege sau care nu au invitaţia de şedere întocmită corect.

Sala 3 din Barajas dispune de 44 de paturi, telefoane publice, salon de jocuri, televizoare şi automate de băuturi răcoritoare. De asemenea, în sală există pătuţuri speciale pentru bebeluşi şi meniul este făcut în funcţie de religia persoanelor găzduite.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite