Angajat pentru clienţi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe firme spaniole preferă să angajeze conaţionali de-ai noştri, chiar şi fără experienţă, doar pentru că ştiu limba. În plină criză economică, orice avantaj în administrarea unei afaceri poate fi decisiv. Un bun exemplu este un service auto din Castellon.  

În plină criză economică, mărcile de autoturisme preferate de către românii din peninsulă, precum Audi, Volkswagen sau BMW, au înregistrat o scădere vertiginoasă a vânzărilor.

„Aveam foarte mulţi clienţi români. Acum un an, în toată provincia s-au vândut aproximativ 400 de autoturisme, iar anul acesta nu am vândut nici măcar 50”, explică directorul unei reprezentanţe auto. Pe de altă parte, proprietarii atelierelor auto prosperă. Cum vânzările de autoturisme noi au scăzut foarte mult, cererile de întreţinere şi de reparaţie a maşinilor vechi au crescut simţitor.

Mecanic şi traducător

Marius Burlacu, 32 de ani, originar din Ploieşti, lucrează de un an la atelierul auto „SPG” din Castellon. Meseria de mecanic auto a învăţat-o de la patronul său.

„M-au angajat deoarece aveau nevoie de ajutor la atelier şi, cu timpul, am devenit mecanic. Şeful îmi spune că are noroc cu mine, deoarece, atunci când avem clienţi români care nu vorbesc spaniolă, şi asta se întâmplă destul de des, vorbesc cu ei în româneşte. Aşa că sunt mecanic, dar şi traducător”, spune, zâmbind, Marius.

Esteban Trilles, patronul atelierului, susţine că numărul clienţilor români a crescut destul de mult, şi asta datorită lui Marius. „La început, l-am angajat datorită faptului că este român şi îmi folosea şi pe post de traducător. Nu cunoştea meseria, iar acum este cel mai bun mecanic din atelier. Românii sunt clienţi fideli în primul rând pentru că Marius le-a câştigat încrederea”, spune spaniolul.

Înainte de a lucra la atelierul auto, Marius muncea la un cimitir de maşini, recuperând piesele auto în stare bună. Printre acel morman de fiare vechi şi de maşini distruse, bărbatul şi-a găsit vocaţia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite