Andaluzia: Absenteismul şcolar ia proporţii în rândul imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria din localitatea Mijas, comunitatea Andaluzia, va elabora un plan de combatere a absenteismului şcolar în rândul imigranţilor. Se va porni de la experienţa acumulată de câţiva

Primăria din localitatea Mijas, comunitatea Andaluzia, va elabora un plan de combatere a absenteismului şcolar în rândul imigranţilor. Se va porni de la experienţa acumulată de câţiva ani, prin derularea unui program asemănător, adresat însă ţiganilor spanioli.

Alarmate de rata extrem de ridicată a absenteismului şcolar printre minorii imigranţi, 18% dintre ei fiind de naţionalitate română, autorităţile au solicitat Consiliului Director al comunităţii Andaluzia fonduri pentru punerea în aplicare a acestui plan.

Cei vizaţi sunt părinţii, copiii şi profesorii. După cum afirmă consilierul Direcţiei de Egalitate şi Bunăstare Socială, Fuensanta Lima, subvenţia solicitată, de 115.000 de euro, va susţine financiar activităţile de prevenire şi combatere a absenteismului, intervenindu-se, individualizat, atât în mediul şcolar, cât şi în cel familial. Echipa desemnată pentru derularea programului va cuprinde un pedagog social, trei profesori îndrumători, un reprezentant al Serviciilor Sociale şi Direcţia pentru ocrotirea familiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite