Amnesty International a cerut Guvernului spaniol un plan împotriva rasismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Esteban Beltran, directorul filialei spaniole a organizaţiei Amnesty International, a cerut ieri Guvernului elaborarea unui plan de luptă împotriva rasismului şi xenofobiei, necesar în actuala

Esteban Beltran, directorul filialei spaniole a organizaţiei Amnesty International, a cerut ieri Guvernului elaborarea unui plan de luptă împotriva rasismului şi xenofobiei, necesar în actuala situaţie de criză economică prin care trece Spania.

Petiţia a fost făcută în cadrul unui forum în care s-au dezbătut probleme sociale şi economice.

„În perioadele de criză economică există riscuri mari de violare a drepturilor umane ale imigranţilor. Din cauza lipsei de oferte de pe piaţa muncii, există multe posibilităţi ca în multe localităţi ale Spaniei să se producă des conflicte între spanioli şi imigranţi. Pentru a împiedica astfel de situaţii, este necesar să se deruleze un plan împotriva rasismului şi xenofobiei, cum există în alte ţări europene”, a declarat Esteban Beltran.

El a adăugat că este necesară o bază de date în care să fie înregistrate toate cazurile de rasism pe care le suferă străinii. Esteban Beltran a cerut Executivului să întocmească o politică de imigranţie care să respecte drepturile omului şi să evite expulzările masive, în special în cazul minorilor neînsoţiţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite