Amenzi drastice pentru imigranţii ilegali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua Lege a Imigraţiei, care a fost aprobată săptămâna trecută, elimină restricţiile de muncă impuse românilor şi bulgarilor, dar înăspreşte amenzile pentru imigranţii ilegali, pe

Noua Lege a Imigraţiei, care a fost aprobată săptămâna trecută, elimină restricţiile de muncă impuse românilor şi bulgarilor, dar înăspreşte amenzile pentru imigranţii ilegali, pe teritoriul Spaniei.

Dacă până acum, cea mai mică amendă pentru o infracţiune administrativă era de 300 de euro, din 19 decembrie, aceasta va fi de 500 de euro.

Infracţiunile grave, angajarea fără contract a unui imigrant sau discriminarea din motive de rasă sau religie, care se pedepseau înainte cu o amendă de 6.000 de euro, au ajuns acum la 10.000 de euro.

În cazul infracţiunilor foarte grave (de exemplu falsificarea actelor de rezidenţă) amenda este de 100.000 de euro şi vinovatul poate fi condamnat şi la închisoare.

În noua Lege a Imigraţiei au fost modificate şi prevederile privind regruparea familiei.

Imigranţii extracomunitari pot cere permise de rezidenţă doar pentru rudele de gradul întâi, numai dacă acestea au mai mult de 65 de ani şi depind exclusiv de persoana aflată în Spania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite