Ambasadorul României la Madrid a efectuat o vizită în Malaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două zile, ambasadorul României la Madrid, Maria Ligor, s-a aflat în Malaga, unde a discutat cu autorităţile locale despre comunitatea românească.

În zilele de 29 şi 30 martie, ambasadorul, Maria Ligor, s-a deplasat la Malaga, unde a avut întâlniri cu subdelegatul guvernului, Hilario Lopez Luna şi primarul oraşului, Francisco de la Torre. Reprezentanta Ambasadei a fost însoţită de consulul general al României la Sevilla, Monica Ştirbu, şi directorul Institutului Cultural Român din Madrid, Horia Barna.

În cadrul întrevederilor, s-au pus bazele unei cooperări în vederea sprijinirii comunităţii de români din zonă, precum şi a schimburilor economice şi culturale. Ambasadorul român a participat şi la slujba Parohiei Ortodoxe din Mijas, care a fost urmată de o reuniune, în cadrul căreia, membrii  delegaţiei au oferit informaţii legate de acitivitatea Ambasadei şi au răspuns întrebărilor legate de serviciile consulare şi accesul la indemnizaţia de şomaj.

Vizita a inclus şi o întâlnire cu conducerea Universităţii din Malaga, unde s-a discutat despre posibilitatea materializării unor proiecte culturale comune, pentru promovarea limbii, literaturii, filmului, teatrului şi muzicii româneşti.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite