Ambasada va avea un ataşat al Ministerului Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La solicitarea Ambasadei României la Madrid, în cel mai scurt timp, Ministerul Educaţiei şi Cercetării urmează să numească un ataşat pe probleme de educaţie pentru Spania. Conform

La solicitarea Ambasadei României la Madrid, în cel mai scurt timp, Ministerul Educaţiei şi Cercetării urmează să numească un ataşat pe probleme de educaţie pentru Spania.

Conform ambasadorului Maria Ligor, este nevoie de detaşarea unui specialist al MEC, în condiţiile în care a crescut numărul de profesori care predau limba română în şcolile spaniole.
 
Anul acesta, 106 cadre didactice vor preda pentru copiii români din clasele primare şi gimnaziale, faţă de anul trecut când au fost doar 22. Deşi cursurile sunt opţionale, se speră ca în acest an să crească numărul copiilor care vor studia limba română în şcolile spaniole.

În sezonul 2007-2008 au fost înscrişi aproximativ 2.000 de copii, însă doar 1.500 dintre aceştia au încheiat anul. Noutatea faţă de anul trecut este că în acest an a fost tipărit un manual special pentru acest curs.


Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite