„Ambalez citrice pentru 1.000 de euro lunar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Ambalez citrice pentru 1.000 de euro lunar“
„Ambalez citrice pentru 1.000 de euro lunar“

Magdalena Radu (33 de ani), originară din Satu Mare, locuieşte în oraşul Vilareal de şapte ani, împreună cu soţul său. Românca lucrează de cinci ani la un depozit de sortare a mandarinelor.

Femeia lucrează la Cooperativa Real Export de cinci ani, având contract de muncă doar între lunile septembrie şi mai. În primul an, a lucrat pe o maşină care sortează clementinelor, un fel de mandarine, apoi a fost mutată la ambalare, unde a lucrat toţi anii următori.

An de an, muncitoarelor li se face un alt contract. Când acesta se încheie, primesc şomaj conform perioadei lucrate.  „Întotdeauna rămâi cu teama că anul viitor nu te vor mai angaja, dar eu nu am avut această problemă până acum. Muncim foarte mult în primele luni, când începe culesul. Depăşim lejer opt ore pe zi. Salariul de bază este de 750 de euro pe lună, la care se adaugă orele pe care le lucrăm în plus. Aşa ajung cam la 1.000 de euro lunar“, spune Magdalena.

Românca povesteşte că, în perioada de vârf, lucrează de luni până duminică şi că, într-o zi, poate ajunge să ambaleze 500 de lădiţe de clementine, fiecare având aproximativ cinci kilograme greutate.

Din momentul în care intră în fabrică şi până pleacă spre magazine şi centre comerciale sau spre punctele de exportare, mandarinele sunt spălate, ceruite, calibrate, ambalate şi verificate calitativ, apoi sunt etichetate şi depozitate în camere frigorifice.

Vezi cum se sortează şi se ambalează mandarinele în marile depozite spaniole

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite