Spania: ”Am fost bolnavă de gripa A, dar acum sunt bine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spania: ”Am fost bolnavă de gripa A, dar acum sunt bine”
Spania: ”Am fost bolnavă de gripa A, dar acum sunt bine”

Oana Marcovici, o tânără româncă originară din Timişoara, rezidentă la Tarragona, este unul dintre compatrioții care s-au confruntat, în luna septembrie, cu temuta gripă A. În prezent, românca de 22 de ani este sănătoasă.

”La începutul lunii septembrie am început să mă simt rău. Tușeam foarte puternic, mă durea în gât, aveam dureri musculare și eram obosită. Am crezut ca este vorba despre o simplă răceală și am fost la medic”, povestește Oana.

La urgențe, i-au zis că este vorba despre gripa porcină, dar că nu trebuie să se sperie. Medicii i-au dat câteva măști, i-au recomandat să nu iasă din casă câteva zile și să evite contactul cu alte persoane. ”Mi-au prescris doar ibruprofen și multă odihnă. După încă o zi, mă simțeam şi mai slăbită, aşa că am fost din nou la urgențe.

De data aceasta, m-au izolat într-o sală de așteptare, mi-au făcut o radiografie, apoi mi-au dat rapid un antibiotic”, spune Oana.

Diana Rusu (30 de ani), din Valencia, este însărcinată în luna a cincea. Deși știe că face parte dintre cei cărora li se recomandă vaccinarea, încă ezită: ”Vaccinul mi se pare periculos, nu se cunosc reacțiile adverse”.

Află cum au reacţionat prietenii şi rudele Oanei la aflarea veştii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite