Alpinistul Horia Colibăşanu, invitat din nou în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alpiniştii români Horia Colibăşanu, Alex Găvan şi Mihnea Rădulescu au participat, alături de alţi invitaţi, la o festivitate de decernare a medaliei de aur pentru Meritul Sportiv în memoria

Alpiniştii români Horia Colibăşanu, Alex Găvan şi Mihnea Rădulescu au participat, alături de alţi invitaţi, la o festivitate de decernare a medaliei de aur pentru Meritul Sportiv în memoria fostului alpinist spaniol Iñaki Ochoa de Olza. Acesta a decedat în luna mai a acestui an pe muntele Annapurna (Nepal), considerat cel mai periculos vârf montan din lume. Timp de patru zile, la o altitudine de 7.400 de metri, spaniolul s-a zbătut între viaţă şi moarte şi a decedat pe 23 mai.

Horia Colibăşanu a fost singura persoană care i-a fost alături spaniolului în cele patru zile până când au apărut echipele de salvare, iar ceilalţi doi români au fost printre persoanele care au încercat să urce spre creastă pentru a-l salva pe spaniol. Din păcate eforturile au fost în zadar, iar alpinistul din Pamplona a încetat din viaţă.

Ieri, Guvernul din Navarra i-a oferit post-mortem medalia Meritul Sportiv, cea mai înaltă distincţie sportivă din regiune. La acest eveniment, alături de români au mai fost invitaţi aplinişti canadieni, ruşi, polonezi, elveţieni sau cazaci.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite