Almeria: Mai multe accidentele de muncă grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, în sectorul agricol din comunitatea Andaluzia, 402 români şi 685 de marocani au suferit accidente de muncă. De la începutul anului 2008 şi până în prezent, s-a înregistrat

Anul trecut, în sectorul agricol din comunitatea Andaluzia, 402 români şi 685 de marocani au suferit accidente de muncă. De la începutul anului 2008 şi până în prezent, s-a înregistrat o tendinţă de scădere a numărului accidentelor de muncă uşoare, însă numărul celor grave sau mortale a crescut de la 19 la 23, raportat la aceeaşi perioadă a anului 2007.

În urma acestor constatări, Direcţia teritorială de muncă din provincia Almeria a editat un ghid de protecţie a muncii pentru cei 51.800 de muncitori imigranţi din agricultură, în limbile română, engleză, franceză şi spaniolă, organizând cursuri la sediul firmelor agricole sau al propriei instituţii.

Această iniţiativă vine în completarea celei desfăşurate anterior la nivelul întregii Comunităţi Andaluze. Aici s-au predat 293 de cursuri de protecţie a muncii, în diverse limbi, prin intermediul unui autobuz- clasă care ajungea chiar în preajma terenurilor agricole, acolo unde se ştia că lucrează mulţi imigranţi.

Până în prezent, s-au editat 25.000 de ghiduri în limba română, 25.000 în engleză, 24.000 în franceză şi 34.000 în spaniolă, acestea fiind destinate tuturor lucrătorilor din agricultura Almeriei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite