Barcelona: Şeful unei bande de traficanţi de minori români, arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alidon era urmărit internaţional pentru trafic de minori Foto: La Nueva Espana
Alidon era urmărit internaţional pentru trafic de minori Foto: La Nueva Espana

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, era dat în urmărire generală de autorităţile române, urmând a fi extrădat în ţară, unde va fi acuzat de trafic de minori şi spălare de bani.

Poliţia Naţională l-a arestat pe liderul unei reţele care exploata copii români de etnie romă şi îi obliga să cerşească pe stradă. Bărbatul, de naţionalitate română, este acuzat de autorităţile din România de trafic de minori, scrie El Periodico de Catalunya. Românul, pe nume Alidon N., aducea copii de etnie romă din Călăraţi şi Ialomiţa în Spania şi Marea Britanie, unde îi punea să cerşească.

În vârstă de 29 de ani, Alidon N., rezident în Badalona, le lua copiilor toţi bani câştigaţi din cerşit, adunând astfel sume importante de bani, pe care le-a investit în imobile, susţine Poliţia Naţională., potrivit Adevarul.es.

Riscă 20 de ani de închisoare

Românul, care avea un ordin internaţional de arestare pe numele său, a fost arestat marţea trecută în Barcelona, în plaza de de Fornells, într-un bar. Ieri a fost pus la dispoziţia judecătorilor de la Tribunalul de Instrucţie numărul 1, urmând a fi extrădat în România.

La capturarea lui Alidon au participat agenţi ai Brigăzii Provinciale a Poliţiei Judiciare, coordonaţi de Grupul de Localizare a Fugarilor. Totuşi, poliţiştii încă nu au reuşit să-i aresteze şi pe complicii românului. Autorităţile suspectează faptul că bărbatul trimitea o parte din bani şi în România, familiei sale. Acum, Alidon riscă 20 de ani de închisoare pentru trafic de minori şi spălare de bani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite