Popularii catalani vor ca imigranţii să se angajeze prin contract că părăsesc Spania dacă rămân fără muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alicia Sanchez Camacho prezentând contractul pe care ar trebui să-l semneze imigranţii
Alicia Sanchez Camacho prezentând contractul pe care ar trebui să-l semneze imigranţii

Prin respectivele contracte, imigranţii s-ar angaja să "respecte valorile şi tradiţiile spaniole, să înveţe limbile oficiale, să facă eforturi active de integrare şi să părăsească Spania atunci când rămân fără loc de muncă".

Partidul Popular din Catalunya a făcut ieri un nou pas în campania sa electorală bazată pe critica imigraţiei iregulare. Candidata PP la preşedenţia comunităţii autonome, Alicia Sanchez Camacho, a prezentat ieri în Santa Coloma de Gramanet (Barcelona), localitate cu un procent ridicat de imigranţi, o propunere de contract de convieţuire prin care imigranţii îşi iau angajamentul să abandoneze Spania dacă rămân fără loc de muncă, scrie El Pais.

Sanchez Camacho a explicat că gestionarea fenomenului migrator se complică din cauza indicilor ridicaţi ai şomajului din prezent şi că nu este acelaşi lucru pentru Spania să înfrunte această situaţie cu o rată a şomajului de 7% sau cu una de 20%. "Cine doreşte să muncească în Catalunya trebuie să se angajeze că va îndeplini legile ţării noastre", a spus candidata, care a explicat şi celelalte condiţii pe care trebuie să le îndeplinească imigranţii: respectarea "valorilor şi tradiţiilor" din Spania, învăţarea limbilor oficiale din Catalunya, efortul activ de integrare şi întoarcerea în ţara natală dacă nu se pot întreţine singuri atunci când rămân fără loc de muncă. Alicia Sanchez Camacho nu a explicat, însă, în ce perioadă de timp ar trebui să părăsească imigranţii fără loc de muncă Spania.

Propunerea a fost făcută şi de Mariano Rajoy în 2008

Candidata PP recuperează astfel una din marile promisiuni electorale ale liderului partidului, Mariano Rajoy, din 2008. Atunci, în campania pentru ultimele alegeri generale, a propus ca imigranţii să îşi ia angajamentul, prin contract "că vor respecta legile şi obiceiurile spaniole, vor învăţa limba, vor plăti impozitele, vor munci activ pentru a se integra în societatea spaniolă şi se vor întoarce acasă dacă într-un interval de timp nu îşi vor găsi de lucru". Spre deosebire de Sanchez Camacho, Rajoy a specificat atunci perioada "de graţie" de care ar beneficia imigranţii fără un loc de muncă înainte de a fi obligaţi să părăsească Spania: un an.

Citeşte pe adevarul.es care sunt celelalte condiţii pe care un imigrant trebuie să le îndeplinească pentru a i se permite rămânerea în Spania, conform propunerii PP şi află câţi imigranţi ar fi afectaţi de introducerea acestui contract în legislaţie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite