Alicante: 200 de spanioli îşi păzesc cartierul de invazia ţiganilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din cartierul Juan XXIII din Alicante au hotărât să patruleze noaptea pe străzile din zonă, pentru a-i alunga pe cei aproximativ 50 de ţigani români care nu i-au lăsat să doarmă

Locuitorii din cartierul Juan XXIII din Alicante au hotărât să patruleze noaptea pe străzile din zonă, pentru a-i alunga pe cei aproximativ 50 de ţigani români care nu i-au lăsat să doarmă în ultimele nopţi. În urmă cu două zile, spaniolii au lipit pe stâlpi afişe prin care chemau vecinii din zonă la o manifestaţie.

Astfel, joi seara, începând cu orele 21.00, pe strada Periodista Bas Mingot din Alicante, s-au strâns mai mult de 200 de spanioli, pentru a evita ca ţiganii români să-şi aşeze saltelele şi corturile. Traficul a fost întrerupt şi s-au trăit momente pline de tensiune.

Agenţi ai poliţiei s-au deplasat la locul faptei şi au cerut locatarilor să se retragă. Cu toate că în zonă nu s-a văzut picior de ţigan, spaniolii au fost indignaţi. "Este de necrezut. Când chemăm poliţia, noaptea, pentru că ţiganii fac scandal, se îmbată şi pun muzică, nu vine nimeni. Iar astăzi au trecut de nenumărate ori patrule de poliţie, chiar dacă nu mai este niciun ţigan", spune Paca, una dintre vecinele din zonă.

Manuel Medina, preşedintele asociaţiei de locatari, a recunoscut faptul că i se pare ciudat modul în care au dispărut, de la o zi, la alta, ţiganii din cartier. "Cred că cineva i-a dus în altă parte şi le-a spus să nu mai apară pe aici, deoarece pot avea probleme", spune Medina.

Teama vecinilor este aceea că rromii se vor întoarce. Ei cer ca poliţia să intervină atunci când aceştia îşi aşează corturile sau când îşi fac nevoile în stradă. "Vrem doar ca fiecare să-şi facă datoria. Poliţia trebuie să răspundă la cererile venite din partea cetăţenilor şi să îndeplinească legea", spune Marti, unul dintre locatari.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite