Alicante : Reclamaţii împotriva a peste 100 de ţigani care dorm în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă de etnie rromă din Alicante s-a dezbrăcat în plină stradă, în faţa camerelor de filmat ale unei televiziuni locale. În cartierul alicantin Juan XXIII, trăiesc peste 100 de

O româncă de etnie rromă din Alicante s-a dezbrăcat în plină stradă, în faţa camerelor de filmat ale unei televiziuni locale. În cartierul alicantin Juan XXIII, trăiesc peste 100 de rromi. Spaniolii care trăiesc în zonă se plâng autorităţilor de faptul că au numeroase altercaţii cu aceştia.

Ei spun că ţiganii stau toată noaptea pe trotuare, cântă, dansează şi consumă alcool şi că dorm pe saltele aşezate în plină stradă, împreună cu mai mult de 50 de copii, cu vârste cuprinse între trei şi şapte ani. O echipă a unei televiziuni locale s-a deplasat la faţa locului pentru a face un reportaj despre aceste neînţelegeri.

În timp ce preşedintele asociaţiei de locatari, Manuel Medina, acorda un interviu, o ţigancă şi-a scos toate hainele şi l-a întrebat pe reporter dacă vrea să întreţină relaţii sexuale cu ea. Femeia a rămas dezbrăcată în faţa camerelor de televiziune şi a mai mult de 30 de persoane. Spaniolii au anunţat Poliţia, dar, spre indignarea lor, niciun echipaj nu s-a prezentat la faţa locului.

A doua zi, Manuel Medina a luat legătura cu primarul oraşului, Luis Díaz Alperi, la intervenţia căruia poliţiştii s-au deplasat în cartier. La sosirea agenţilor, românii au fugit în cartierele învecinate. Poliţiştii le-au confiscat 16 maşini, însă, a doua zi, românii au revenit şi au continuat să-i deranjeze pe vecini. Spaniolii adună semnături pentru a depune plângeri la Delagaţia de Guvern, Protecţia Minorilor, Primărie şi Ministerul de Interne.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite