Alicante: Cinci oameni trăiesc într-o fermă de porci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva luni, lângă terenul de fotbal din Villafranqueza, trei români, un francez şi un spaniol trăiesc într-o veche fermă de porci. Ioan Daniel Zlotarui, de 46 de ani, a ajuns în Spania

De câteva luni, lângă terenul de fotbal din Villafranqueza, trei români, un francez şi un spaniol trăiesc într-o veche fermă de porci. Ioan Daniel Zlotarui, de 46 de ani, a ajuns în Spania în urmă cu trei ani.

„Am venit cu soţia mea, deoarece în România nu găseam nimic de lucru. Acolo am lucrat de toate. Am fost electrician, zugrav, mecanic auto. Aici, însă nu găsesc nimic”, a povestit Daniel pentru ziarul „Informacion”.

Din când în când a lucrat pentru o firmă de mutări. Este optimist din fire şi speranţele îi cresc odată cu venirea noului an.

„Mi-au zis la Biroul de Imigranţi că, începând din ianuarie 2009, voi putea lucra, chiar dacă nu am permis de muncă. Astfel, poate voi avea norocul să găsesc ceva de muncă şi voi putea să-mi iau o cameră în chirie”, a adăugat românul.

Daniel este ajutat de o biserică aflată în apropierea „casei” sale, de unde primeşte în fiecare duminică alimente pentru toată săptămâna următoare.

Serviciile Sociale nu au făcut altceva decât să-i ofere promisiuni, „poate şi din cauza situaţiei economice din Spania din prezent”.

„Camera” lui Daniel este foarte ordonată: canapeaua, două măsuţe, un dulap şi un scaun fiind-aceasta este averea românului. Temperaturile foarte scăzute îi dau bătăi de cap. Se înveleşte cu patru pături, iar o cortină ţine loc de uşă.

”Crăciunul nu înseamnă pentru mine decât o sărbătoare religioasă ca oricare alta, chiar dacă am încercat să-mi aduc aminte de anii copilăriei, în care nu aveam griji”, încheie Daniel.

Soţia sa l-a părăsit acum un an şi conaţionalul nostru îşi petrece zilele alături de ceilalţi patru „vecini”, care au devenit familia sa.




Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite