Alicante: Angajări în agricultură, cu trei luni înainte de începerea campaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agricultorii din provincia Alicante nu vor să respecte noua normă administrativă, prin care sunt obligaţi să recruteze angajaţi din România şi Bulgaria cu trei luni înainte de începerea

Agricultorii din provincia Alicante nu vor să respecte noua normă administrativă, prin care sunt obligaţi să recruteze angajaţi din România şi Bulgaria cu trei luni înainte de începerea campaniei agricole. Deşi această normă corespunde prevederilor noii legi agrare şi tuturor decretelor şi acordurilor referitoare la fluxurile migratorii, patronatul şi sindicatele din agricultură consideră că această măsură va contribui doar la dezvoltarea muncii la negru.

La jumătatea acestui an, mai multe cooperative agricole, care angajaseră fără contract de muncă lucrători români şi bulgari, au fost sancţionate. Patronatul s-a plâns că, deşi aceştia sunt cetăţeni comunitari, angajararea lor presupune demersuri administrative complicate.

La presiunea exercitată de sindicate, de unii dintre primarii localităţilor din Alicante şi de patronii firmelor din agricultură, s-a redus de la trei luni la o săptămână timpul necesar pentru angajarea românilor şi bulgarilor. La sfârşitul lunii mai, patronatul a primit o nouă lovitură. Ministerul Muncii a revenit asupra deciziei şi a anunţat că angajarea românilor şi a bulgarilor trebuie făcută obligatoriu cu trei luni înaintea începerii campaniei agricole.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite