Albacete: Românii mai pot fi angajaţi în agricultură doar 11zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua lege agrară obligă agricultorii din Spania să iniţieze demersurile de angajare a românilor şi bulgarilor cu cel puţin trei luni înainte de campania agricolă. Însă, o mare parte

Noua lege agrară obligă agricultorii din Spania să iniţieze demersurile de angajare a românilor şi bulgarilor cu cel puţin trei luni înainte de campania agricolă. Însă, o mare parte dintre întreprinzători nu sunt la curent cu noile prevederi şi, la început de campanie de culegere a usturoiului, în provincia Albacete, comunitatea Castilla la Mancha, au apărut problemele.

Pentru că mulţi dintre cei veniţi să lucreze în agricultură sunt imigranţi, majoritatea români, iar recolta ar fi compromisă dacă nu este culeasă acum, autorităţile locale din Albacete au încheiat un acord verbal cu firmele din agricultură.

Timp de două săptămâni, până pe data de 14 mai 2008, este oferită posibilitatea angajării imediate a muncitorilor pentru campania de culegere a usturoiului, iar apoi se vor aplica, fără excepţii, prevederile noii legi agrare. La tratativele purtate cu autorităţile a participat şi preşedinta Asociaţiei Rromilor din Burriana, Ochiţa Păun, reprezentând interesele celor 2.000 de ţigani români veniţi să lucreze în agricultură în provincia Albacete.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite