Al doilea examen de limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

19 candidaţi, dintre care 7 români şi 12 spanioli, au susţinut recent examenul pentru Atestatul de Cunoştinţe de Limba Română, eliberat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării din România (MEC) şi recunoscut la nivel european.

Cătălina Iliescu (foto), lector universitar la Universitatea din Alicante, se ocupă, începând din 2008, de organizarea singurului examen din Spania recunoscut de MEC. Vârsta minimă a celor înscrişi este de 14 ani, iar taxele ajung la 85 de euro pentru studenţii universităţii şi 100 de euro pentru ceilalţi candidaţi.

În general, dipoma este necesară persoanelor care, din motive profesionale sau educaţionale, au nevoie de recunoaşterea cunoştinţelor de limba română. Atestatul facilitează accesul, atât al românilor, cât şi al spaniolilor, la locuri de muncă din cadrul unor companii mixte din Spania, care întreţin relaţii comerciale cu România.

În cazul copiilor compatrioţilor, atestatul le facilitează integrarea în sistemul şcolar românesc. Toţi cei care vor să urmeze o facultate în România pot cere echivalarea cunoştinţelor pe baza acestui atestat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite