Ajutor pentru victimele violenţei domestice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În august 2007, din cauza numărului tot mai mare al situaţiilor de abuz, în special în familiile de imigranţi, a fost pus în funcţiune numărul de telefon 016, la care pot apela victimele

În august 2007, din cauza numărului tot mai mare al situaţiilor de abuz, în special în familiile de imigranţi, a fost pus în funcţiune numărul de telefon 016, la care pot apela victimele actelor de violenţă domestică, pentru a cere ajutor sau pentru a face reclamaţii. În prezent, la acest număr sună, în medie, peste 700 de persoane zilnic, multe dintre ele fiind femei imigrante stabilite în Ţara Bascilor. În comunitate, sunt înregistraţi 8.715 cetăţeni români, dintre care 4.365 femei.

Deşi victimele care locuiesc în Ţara Bascilor au la dispoziţie un număr de telefon local, apelurile către acesta nu ajung la 150 pe lună. În aceste condiţii, Guvernul Spaniol a semnat o convenţie cu Guvernul Autonom Basc, pentru redirecţionarea apelurilor victimelor din Ţara Bascilor, de la numărul 016, către numărul de telefon local. Această măsură va conduce la sporirea eficacităţii serviciilor oferite de autorităţi, deoarece consilierea juridică a victimelor depinde foarte mult de normele locale ale fiecărei comunităţi autonome.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite