Ajutoare din Castellon pentru victimele inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae din Castellon a început campania "Inimi fără frontiere" la cererea credincioşilor din parohie, cu scopul de a le oferi ajutor românilor afectaţi de

Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae din Castellon a început campania "Inimi fără frontiere" la cererea credincioşilor din parohie, cu scopul de a le oferi ajutor românilor afectaţi de inundaţiile din Maramureş şi din nordul Moldovei.

Această campanie a început pe 3 august, iar în două duminici s-au strâns aproximativ 1.100 de euro, bani care vor fi trimişi la o mănăstire din Moldova.

Din aceştia, stareţul mănăstirii, care colaborează de mulţi ani cu parohia din Castellon, va cumpăra pături groase pe care le va împărţi familiilor celor mai afectate.

"Proverbul românesc <> ne-a arătat cu adevărat ce înseamnă, deoarece aceeaşi zonă a ţării a suferit şi acum doi ani tot de inundaţii", spune Soare Ion, vicepreşedintele consiliului parohial.

Românii din Castellon au răspuns imediat la propunerea bisericii, în opt zile adunându-se aproximativ 700 de kilograme de haine, pături, încălţăminte, lenjerii şi jucării. "Un român care a plecat în România a bunăvoit să ducă aceste haine la Bacău, cu furgoneta personală.

Le va înmâna stareţului, iar acesta, împreună cu primarul, le vor împărţi românilor din regiunea cea mai năpăstuită", a adăugat Soare.

Pe de altă parte, membrii consiliului s-au gândit şi la o colectă specială de jucării şi de îmbrăcăminte mai groasă, deoarece toamna este aproape.

"Această campanie va continua până în octombrie, pentru că mulţi români care locuiesc în Castellon sunt plecaţi în vacanţă şi nu ştiu de această iniţiativă. Vor dori să contribuie şi ei", a afirmat vicepreşedintele consiliului parohial.

Următoarele transporturi vor pleca din Castellon, prin intermediul firmei de transport Atlassib, înspre oraşele Suceava, Iaşi şi Botoşani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite