Afişe antixenofobie şi antirasism în Malaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imigranţii din localitatea Malaga au protestat pe străzile oraşului împotriva rasismului şi a xenofobiei, în data de 20 martie. Aceştia au lipit pe autobuzele urbane, afişe cu portrete ale

Imigranţii din localitatea Malaga au protestat pe străzile oraşului împotriva rasismului şi a xenofobiei, în data de 20 martie. Aceştia au lipit pe autobuzele urbane, afişe cu portrete ale imigranţilor de diferite rase. Scopul manifestării a fost acela de a sensibiliza societatea spaniolă şi de a schimba modul în care autohtonii îi privesc pe străini.

"Cunoaşte-i, sunt noii tăi vecini" este motto-ul acestui eveniment, susţinut de către primăria din Malaga. În Parcul Merced, aflat în centrul localităţii, s-au expus panouri din carton cu mesajul "Lasă-ţi amprenta", pe care cetăţenii spanioli şi-au exprimat în scris părerea despre fenomenul imigraţiei, toleranţă şi rasism.

Conform Institutului Naţional de Statistică, în luna ianuarie 2008, 40.000 de imigranţi erau luaţi în evidenţă la primăria din Malaga. Pe naţionalităţi, cei mai numeroşi sunt latinoamericanii, aproximativ 20.000 de persoane, urmaţi de români, 18.235.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite