Actele româneşti, cele mai căutate de falsificatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de documente false, care le copiază pe cele emise de România şi Bulgaria, a crescut considerabil după intrarea celor două state în UE, la 1 ianuarie 2007, potrivit unui raport al poliţiei spaniole.

În special emigranţii din ţările din afara UE sunt cei care falsifică acest gen de documente, pentru a obţine mai uşor drept de rezidenţă şi de muncă în Spania, conform raportului poliţiei.

Numeroşi cetăţeni georgieni, ruşi şi ucraineni au fost reţinuţi, în ultimul an, după ce s-au legitimat cu astfel de documente.

Acte falsificate în afara Spaniei

În majoritatea cazurilor, paşapoartele şi celelalte documente sunt falsificate în afara graniţelor şi apoi sunt aduse în Spania, unde sunt comercializate, potrivit ziarului „El Periodico”. Reţelele de intermediari le vând apoi doritorilor pentru sume care depăşesc 1.000 de euro bucata.

Poliţiştii spanioli au identificat de la începutul anului multe acte de identitate româneşti false, utilizate de cetăţeni brazilieni şi ruşi pentru a circula liber în ţările Uniunii Europene.

În scopul detectării cu uşurinţă a acestor documente contrafăcute, poliţiştii spanioli vor participa la cursuri speciale pentru a recunoaşte mai uşor toate elementele de siguranţă ale actelor oficiale emise de statul român. 

Multe permise auto

Cel mai des falsificate acte în Spania, în prezent, sunt documentele de identitate româneşti şi cele portugheze. Permisele de conducere false sunt cele mai căutate de cetăţenii dispuşi să plătească pentru a face rost de ele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite