Acces interzis pentru copii la cursele de tauri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acces interzis pentru copii la cursele de tauri
Acces interzis pentru copii la cursele de tauri

Moartea a doi copii, unul român şi altul spaniol, în decurs de câteva luni, a deschis în Spania o amplă dezbatere legată de tradiţionalele întreceri cu tauri.

„De la ce vârstă se poate participa la cursele cu tauri?”, se întreabă ziariştii de la cotidianul spaniol „La Vanguardia”, amintind că, în Peninsula Iberică, începând cu 18 ani poţi vota, de la 16 ani te poţi angaja, iar guvernul promovează o lege care să permită fetelor să avorteze de la 16 ani, fără acordul părinţilor.

Anul acesta, la 1 mai, un copil român în vârstă de zece ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de un taur la sărbătorile oraşului Pinseque, în apropiere de Zaragoza. Gimi Raul Szavuly se afla pe străzile localităţii în timpul curselor.

Tânărul nostru compatriot se afla în Spania de doar câteva luni, împreună cu mama sa, şi a fost surprins de trecerea taurilor şi a alergătorilor, în momentul în care traversa strada. Copilul dorea să meargă la o cofetărie, de unde să-şi cumpere o prăjitură.

La 18 august, un spaniol, în vârstă de 16 ani, a murit într-o cursă cu tauri din Cabanillas, Navarra.

Propunerea de a interzice participarea tinerilor sub 18 ani la aceste curse s-a lovit însă de opoziţia tradiţionaliştilor spanioli, care nu vor ca obiceiurile lor să fie modificate.

“Această dezbatere se poartă între cele două Spanii–cea modernă şi cea medievală”, explică Jose Luis Calvo, preşedintele unei asociaţii pentru drepturile copiilor.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite