Un minor român de 8 ani, în stare gravă după ce a căzut de la 10 metri înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiatul, aflat cu mama sa la plimbare prin Grădinile Verticale din Zaragoza, a căzut în gol, de pe balustrada ultimului etaj al structurii.

Un copil de opt ani, de naţionalitate română, se află în stare foarte gravă la spital, după ce a căzut de la zece metri înălţime. Accidentul a avut loc ieri, în Zaragoza, la aşa numitele Grădini Verticale din cartierul Delicias. Băiatul, care se afla aşezat pe balustrada celui de-al patrulea etaj şi cel mai înalt al grădinilor, şi-a pierdut echilibrul şi a căzut în gol, lovindu-se în cădere şi de balustrada etajului 1, scrie El Periodico de Aragon.

Copilul se afla la plimbare cu mama sa şi cu un alt copil, mai mare, prin Grădinile Verticale. După impact, băieţelul, pe nume M.I.G., a rămas inconştient. Conform Poliţiei, accidentul a avut loc ieri, la ora 18.09, iar copilul a primit primul ajutor din partea unei doctoriţe, ce trecea întâmplător prin zonă. Ulterior, la faţa locului au sosit trei echipaje ale Poliţiei Naţionale, unul al Poliţiei Locale şi o ambulanţă, ajunsă cu o întârziere de 20 de minute. Minorul a fost transportat la Spitalul de Copii, unde a fost internat la Terapie Intensivă cu traumatism cranioencefalic şi în stare foarte gravă.

Mama micuţului a primit şi ea îngrijiri medicale, dat fiin că a suferit un şoc văzându-şi fiul căzând

Băieţelul locuieşte, împreună cu familia, în cartierul Delicias şi, conform unei angajate ale unui magazin din apropiere, venea des împreună cu mama sa, după-amiaza, la plimbare prin Grădinile Verticale. Totodată, angajata localului a spus că "era o chestiune de timp până să se întâmple aşa ceva, dat fiind că sunt o mulţime de copii care se joacă toată ziua în grădini şi nu există măsuri de securitate. Lumea se plânge că structura este făcută prost, pentru că balustradele de protecţie sunt foarte joase".

Siguranţa acestei structuri a fost pusă în discuţie de locuitorii cartierului Delicias încă de când a fost inaugurată. În noiembrie, Asociaţia Locatarilor din cartier a cerut înălţarea balustradelor, închiderea golurilor dintre pasarele şi eliminarea anumitor segmente de scări pentru a evita utilizarea spaţiilor care ar presupune vreun risc.

Grădinile Verticale din Zaragoza au fost date în folosinţă în noiembrie 2008, fiind alcătuite din mai multe segmente suprapuse, ca nişte punţi, împodobite cu verdeaţă. Cel mai înalt punct al structurii are 14,4 metri şi, în total, aceasta dispune de 800 de metri pătraţi şi 84 de specii de plante diferite.

Vezi VIDEO si FOTO pe adevarul.es.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite