350.000 de noi locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul acestei luni, ministrul spaniol al Economiei, Elena Salgado, a anunţat că deblocarea a peste 350.000 de joburi în sectorul construcţii reprezintă, în acest moment, o prioritate guvernamentală. O parte dintre aceste posturi ar putea fi ocupate de muncitori români.

Executivul spaniol a propus aplicarea unei serii de măsuri care pot să conducă la crearea în maximum doi ani a locurilor de muncă suplimentare.

Aceste măsuri, care vizează împrumuturile pentru companiile mici şi mijlocii, fac parte dintr-un document numit „Pactul anti-criză" , elaborat de o comisie numită de premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero.

În următoarele două luni, premierul intenţionează să negocieze termenii acestui pact cu celelalte partide politice.

Reabilitarea locuinţelor sociale, la care au fost oprite lucrările chiar înainte de criză, reprezintă o ramură care va asigura o treime din cele 350.000 de noi locuri de muncă.

„Aşteptăm cu toată speranţa care ne-a mai rămas ajutorul guvernului în sectorul construcţii, pentru că altă şansă să găsim un loc de muncă nu ne-a mai rămas", spune Andrei Vasilescu (45 de ani), şomer din Castellon. Bărbatul a lucrat patru ani în construcţii, iar ajutorul de şomaj pe care îl primeşte este pe sfârşite.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite