Spania: Românca, mamă la 10 ani, este hărţuită de presă şi autorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii stau ciorchine la uşa familiei de naţionalitate română a Elenei, iar asistenţii sociali încearcă de două zile să intre în casă, pentru a verifica starea de sănătate a minorilor.

De ieri dimineaţă, când povestea Elenei, românca de zece ani care a născut la spitalul din Jaen, a devenit publică, clădirea din Lebrija (Sevilla), în care locuieşte familia acesteia, a devenit loc de "pelerinaj" pentru presa iberică şi Serviciile Sociale, care au devenit brusc interesate de "starea de sănătate a familiei", deşi Elena a născut-o pe Nicoleta pe 26 octombrie, interval în care nimeni nu a vizitat familia de români.

Citeşte şi:

Peste 100 de fetiţe sub 14 ani nasc anual în Spania şi peste 500 sub 15 ani

"Românii, nişte barbari!" Cazul româncei, mamă la 10 ani, i-a revoltat pe spanioli

O fetiţă româncă de zece ani a născut un bebeluş de 2,9 kilograme

Oripilaţi, şocaţi şi "dezgustaţi", mulţi dintre jurnaliştii spanioli nu văd nimic exagerat însă în a hărţui întreaga familie a micuţei de zece ani, pentru a reuşi să surprindă, într-o fotografie exclusivă, chipul minorei. Până acum nu au reuşit, dar nici nu s-au dat încă bătuţi.

Asistenţii sociaşi din Lebrija (Sevilla), localitate în care locuieşte Elena, minora care a născut acum opt zile, la Spitalul din Jaen, o fetiţă de 2,9 kilograme, Nicoleta, au încercat fără succes să intre în locuinţa familiei. Junta din Andaluzia (Guvernul Regional Andaluz) afirmă că o va sprijini pe minoră pentru că este responsabilitatea sa să protejeze nou-născutul, pe mamă şi pe tată, un copil de 13 ani.

VIDEO Vezi aici interviul cu mama fetiţei de 10 ani

Familia fetiţei care a născut pe 26 octombrie a reuşit până acum să evite contactul cu serviciile sociale ale Primăriei din Lebrija, localitate sevillană unde locuieşte Elena cu mama sa, Olimpia şi cu alţi câţiva membri ai familiei.

Primarul localităţii Lebrija, doamna Maria Jose Fernandez, a declarat pentru televiziunea La Sexta că reprezentanţii Serviciilor Sociale din localitate au încercat să pătrundă în casa familiei pentru a verifica starea de sănătate a fetiţei nou-născute, a mamei şi al presupusului tată al Nicoletei, tot minor. În ciuda faptului că Olimpia, proaspăta bunică, a declarat în repetate rânduri că minorul de 13 ani, tatăl Nicoletei, a rămas în România şi a rupt relaţia cu fiica ei, Elena, autorităţile spaniole suspectează că acesta s-ar afla şi el în locuinţă.

Cum până acum familia de români le-a interzis accesul în casă asistenţilor sociali, Primăria nu exclude posibilitatea solicitării unui ordin judecătoresc care să oblige familia românilor să permită Serviciilor Sociale să verifice starea de sănătate a copiilor.

Citeşte pe adevarul.es ce le-a declarat primăriţa oraşului jurnaliştilor şi cum au reuşit până acum rudele fetiţei să o ferească de ochii presei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite