Una din zece femei ucise este româncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Italia, una din 10 femei ucise este de naţionalitate română, potrivit unei monitorizări a presei realizată de sociologul Sonia Giari, în perioada 2007 - 2008, la solicitarea unui ONG care se ocupă de dreptul femeilor.

Decesele se înregistrează în urma violenţelor la care sunt supuse de către foşti parteneri, foşti clienţi sau de către angajatori. Persoanele maltratate au între 10 şi 40 de ani. Româncele bătute şi violate sunt funcţionare, şomere, prostituate, studente.

La spitalul Niguarda Ca’ Granda din Milano, în interiorul căruia funcţionează “Il telefono.donna” (Telefonul femeii), în anul 2008 au ajuns 18 românce violate.

La spitalul Mangiagalli, din 2000 de cereri înregistrate pentru asistenţă psihologică din partea femeilor violate, 5% din ele au fost făcute de românce.

Compatrioatele care au trecut prin astfel de drame sunt ajutate de psihologi să îşi revină mai uşor peste traume. În Milano, instituţia care oferă sprijin psihologic femeilor maltratate este spitalul Niguarda Ca’ Granda.

Cursuri de autoapărare

Primăria din Milano a decis chiar să organizeze cursuri speciale de autoapărare pentru femei, intitulate „Centura Roşie“. Viceprimarul oraşului, Riccardo de Corato, a declarat că aceste cursuri vor continua deoarece au avut un real succes. Anul acesta au urmat cursurile 1.364 de persoane.

Despăgubiri

De curând, primăria oraşului Milano, constituită parte civilă într-un proces de violenţă sexuală, a încasat cea mai mare sumă obţinută de o primărie în urma unei astfel de acţiuni.

Românul Marius Tudorel Dimache, în vârstă de 27 ani, a violat în luna mai a acestui an o italiancă de 19 ani. În urma condamnării, românul a primit o pedeapsă de opt ani şi opt luni, iar primăria milaneză, parte civilă în proces, a obţinut 20.000 de euro.

Victima violului va fi şi ea despăgubită cu 40.000 de euro.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite