Ponta gafează: „În Italia, au votat 10.000 de români doar la Torino şi Bologna”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a trimis o scrisoare de felicitare noilor primari ai oraşelor Torino şi Bologna, în care a strecurat o gafă de proporţii.

O formulă matematică greşită sau o eroare de scriere îl aduc pe Victor Ponta în situaţia de a provoca un zâmbet amar românilor din Italia, dar şi politicienilor italieni.

Citeşte şi:
Românii, marii perdanţi ai alegerilor din Italia

Trei români din Italia s-au ales cu dosare penale după ce şi-au fotografiat voturile la alegerile locale

Liderul PSD a trimis o scrisoare de felicitare lui Piero Fassino şi lui Virginio Merola, noii primari ai oraşelor Torino şi respectiv Bologna, informează „Gazeta Românească".

În scrisoare, Ponta vorbeşte de 10.000 de voturi exprimate de români doar în cele două oraşe şi doar pentru cei doi candidaţi.

Citeşte aici ştirea despre dezastrul electoral al românilor în Peninsulă sau comentariul autorului pe acelaşi subiect.

Cifra este departe de realitate întrucât numărul românilor înscrişi pe listele electorale în cele două oraşe - condiţie indispensabilă pentru a vota - este departe de 10.000, cu indulgenţă la jumătate.

Cum nu e obligatoriu ca românii să voteze tot cu români, putem presupune că voturile lor au mers doar pentru primar sau candidaţi italieni, dar la fel putem presupune că au votat şi cu alte forţe politice.

Citeşte pe adevarul.it textul scrisorii

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite