40 de ani în trei zile – arta contemporană, în festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi îsi deschide portile, la Faenza, primul festival dedicat artei contemporane şi protagoniştilor ei. O ocazie rară, pentru pasionaţi, de "a vedea" arta prin intermediul cuvintelor

Astăzi îsi deschide portile, la Faenza, primul festival dedicat artei contemporane şi protagoniştilor ei. O ocazie rară, pentru pasionaţi, de "a vedea" arta prin intermediul cuvintelor protagonoştilor ei.

Un prilej de a înţelege către ce se îndreaptă arta contemporană şi, mai ales, căror nevoi răspunde ea. Ineditul manifestării constă în absenţa operelor. Vor fi prezenţi, în schimb, 100 de artişti, critici, manageri, editori, muzeografi şi ziarişti. Această primă ediţie a festivalului se intitulează "Viitor prezent - prezent continuu", o formulă lingvistică ce încearcă să invite la reflecţie.

Timp de trei zile, publicul poate participa la 30 de întâlniri, dezbateri, forumuri si workshop-uri care vor avea ca subiect arta contemporană, felul în care interacţionează cu alte domenii ale creaţiei şi cu societatea.

Festivalul se încheie duminică, 25 mai, cu o conversaţie între Giancarlo Politi şi Pier Luigi Sacco. Cei doi vor prezenta publicului "Arta în Flash. 40 de ani de artă contemporană", în via Pascoli, nr. 15.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite