19 traficanţi de minori, arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Raziile poliţiştilor au avut loc simultan, la Milano şi Craiova. Poliţiştii milanezi şi craioveni au reţinut, ieri-dimineaţă, 19 rromi, în urma unor descinderi simultane care au avut

>> Raziile poliţiştilor au avut loc simultan, la Milano şi Craiova.

Poliţiştii milanezi şi craioveni au reţinut, ieri-dimineaţă, 19 rromi, în urma unor descinderi simultane care au avut loc în cele două oraşe din România şi Italia. Persoanele reţinute coordonau o reţea care se ocupa cu exploatarea minorilor. Aceştia trăiau în condiţii de sclavie şi erau obligaţi să cerşească şi să se prostitueze.

Poliţiştii italieni, însoţiţi de ofiţeri români, au descins într-o tabără de rromi de la marginea oraşului Milano, la ora locală 5.00, şi au reţinut 15 persoane originare din cartierul craiovean Faţa Luncii. În paralel, poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (BCCOA) Craiova au descins, alături de doi ofiţeri italieni, în acelaşi timp, dar la ora României 6.00, în cartierul Faţa Luncii.

Au fost reţinuţi patru complici ai celor 15 rromi arestaţi în Italia. Persoanele arestate la Craiova (Marin Muţi, 41 de ani, Aurel Ciuciu, 36 de ani, Monica Sali, 18 ani şi Luminiţa Adîr, 39 de ani) se ocupau de racolarea minorilor, cărora le promiteau locuri de muncă bine plătite în Italia.

Odată ajunşi la Milano, copiii trăiau în condiţii de sclavie şi erau obligaţi să cerşească, dar să se şi prostitueze. Poliţiştii români şi cei italieni au mai descoperit importante sume de bani, telefoane mobile, dar şi actele de identitate ale copiilor, care se aflau în posesia coordonatorilor reţelei.


Potrivit şefului BCCOA Craiova, comisar-şef prof. dr. Gheorghe Bică, reţeaua traficanţilor de minori era filată de aproape o jumătate de an, atât de autorităţile italiene, cât şi de către cele române: "A fost vorba despre o acţiune comună, organizată în urma unui schimb operativ de informaţii".


Autorităţile italiene au emis ieri mandate europene de arestare preventivă pe numele celor 19 rromi originari din cartierul craiovean Faţa Luncii.

Câştiguri de zeci de mii de euro pe zi

Copiii erau trimişi la cerşit în Gara Centrală din Milano, dar şi la Veneţia, Pescara, Ancona şi Bologna. Potrivit poliţiştilor italieni, reţeaua era structurată pe trei niveluri. Dacă primul nivel îl reprezentau şefii, al doilea era format din cei care supravegheau minorii, iar al treilea avea sarcina de a "recupera" copiii prinşi în flagrant delict. Pentru fiecare dintre cei 34 de minori exploataţi, organizaţia câştiga zilnic între 500 şi 1.000 de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite