Icoanele şi costume populare din Bacău au ajuns în Toscana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de o săptămână, la Orbetello și Grosetto, două mari orașe din regiunea italiană Toscana, românii și italienii pot vizita o expoziție de icoane pictate de un copil, Ovidiu George Rusu și costume populare realizate manual de un proaspăt absolvent de facultate, Marian Lungu.

Inițiativa acestei expoziții aparține unui român originar din satul bacăuan Sănduleni, de 14 ani stabilit cu familia la Orbetello, regiunea Toscana. Este vorba de Ștefan Comanac, patronul unei firme de renovări de case, care a aflat de harul și pasiunea consăteanului său mai mic, Ovidiu George Rusu și s-a gândit că n-ar fi rău să îl facă cunoscut pe copil și în străinătate.

"Avem tradiții frumoase, oameni tineri talentați și este important să ne lăudăm cu ei peste tot în lume" este de părere Ștefan Comanac.

Nu desenează personaje precum Batman sau Spiderman, ci doar Sfinți

Ovidiu are 12 ani, este elev în clasa a VI-a a Liceului de Artă "George Apostu" din Bacău și în loc să se joace, preferă să picteze. Copilul povestește că are această pasiune de la vârsta de trei ani. Micuțul pictor nu este atras de peisaje, cât de portrete sau de icoane.

Până acum copilul a realizat câteva zeci de icoane în creion și în culori, a obținut peste 20 de premii importante, iar în prezent lucrează la o icoană cu Sfântul Gheorghe.

Citește pe adevarul.it despre copilul și tănârul din Bacău care prezintă cu succes pictura și artizanatul românesc în regiunea italiană Toscana

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite