FOTO Viceprimarul din Milano: „Am demolat cea de-a 159-a tabără ilegală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când vine vorba de numere, primăria din Milano ţine cu dinţii: orice baracă dărmată este contorizată pentru a le arăta milanezilor că măcar se încearcă, chiar dacă ţiganii nu dispar. Dar cifrele sunt rotunjite uneori în mod forţat. Reporterul „Adevărul" a încercat să facă lumină în „cea de-a 159-a evacuare".

Primăria oraşului Milano a anunţat printr-un comunicat al viceprimarului oraşului, Riccardo De Corato, că ieri-dimineaţă a fost demolată a 159-a tabără de la începutul anului şi a 335-a începând din 2007. Presa de dreapta a preluat imediat ştirea, care amplificată de mai multe surse, a devenit o evacuare de anvergură. Dar la faţa locului, cele relatate nu par să aibă legătură cu realitatea.

Multe dintre aceste „tabere evacuate" sunt de fapt aglomerări de câteva cartoane sau corturi, aşezate sub poduri sau prin edificii părăsite.

Operaţiunea "Chiaravalle"

În acest registru se înscrie şi evacuarea de ieri de la Chiaravalle, periferia sud a oraşului Milano. Potrivit comunicatului, 45 de ţigani proveniţi din România şi-au ridicat opt barăci şi cinci corturi lângă terasamentul unei căi ferate dezafectate, între cimitirul Chiaravalle şi mănăstirea cu acelaşi nume.

Reporterul „Adevărul" a constatat la faţa locului că cifrele au fost uşor umflate.

Vezi GALERIE FOTO şi citeşte aici cum stau lucrurile de fapt cu această evacuare

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite