Moartea celor patru copii romi arşi la Roma, între polemici şi rasism crud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nefericitul eveniment de la Roma a dat apă la moară atât opoziţiei cât şi partidelor de extremă dreapta. Politicienii se întrec în declararaţii belicoase pe tema nomazilor, iar pe internet a apărut un "joc" de tipul „accidentează ţiganul".

Dacă mai era nevoie, comportamentul politicienilor şi al opiniei publice din aceste zile a demonstrat din plin că nimeni nu ştie cum să gestioneze problema ţiganilor.

Citeşte şi:
FOTO/VIDEO Patru copii de ţigani români au murit arşi de vii într-un incendiu la Roma

Roma: Părinţii copiilor arşi de vii vor fi cercetaţi pentru abandon de minori

Fost deputat italian: „E mai uşor să educi un câine decât un rrom"

În presă au apărut mai mult atacuri sau banale constatări, în loc de soluţii sau propuneri pentru o convieţuire durabilă cu o etnie marginalizată. Totul, pe fondul tragicei morţi a patru copii, arşi de vii într-o baracă dintr-o tabără neautorizată.

Tabloul declaraţiilor sau a intervenţiilor pe seama acestui episod a fost oarecum previzibil. Partidul lui Berlusconi (PDL) şi aliatul lor principal, Liga Nordului, au intervenit modest de la nivel central şi l-au lăsat pe omul lor de la primăria Romei, Gianni Alemanno, să se descurce. Opoziţia, PD în special, l-a atacat pe Alemanno, iar ONG-urile au reiterat conceptul „eu v-am spus".

Nu numai că nimeni nu a venit cu propuneri concrete de găsire a unui numitor comun al convieţuirii cu ţiganii, ba chiar au apărut deviaţii nedemne de un stat civilizat. Ex-deputata Maiolo a comparat câinii cu ţiganii şi a sintetizat că primii sunt mult mai uşor de educat.

După acest episod, Maiolo şi-a dat demisia şi din ultima funcţie politică pe care o deţinea, cea de purtător de cuvânt la Milano al partidului „Futuro e Libertà".

Citeşte AICI despre jocul lansat pe Facebook intitulat "Accidentează ţiganul"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite