O ştampilă pentru români: violatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conaţionalii noştri au devenit din nou oaia neagră a imigraţiei. Românii sunt prezenţi în mod constant în primele pagini ale cotidianelor italiene. Două violuri în grup comise de români sunt în atenţia presei şi a societăţii.

La o săptămână de la violul de la Guidonia, care a şocat opinia publică, alţi cinci indivizi au fost arestaţi pentru o faptă similară, a cărei victimă este o conaţională.

Deşi a fost violată miercuri, românca de 21 de ani a avut curajul să facă denunţul abia la sfârşitul săptămânii. Fapta s-a petrecut într-o mică localitate din Cosenza (Calabria), unde cinci români au urmărit victima şi au agresat-o.

Tânăra, venită în Italia pentru muncile agricole sezoniere, este căsătorită şi are în ţară un copilaş. Toţi cei cinci au fost prinşi, iar în prezent se află în arestul poliţiei.

Scenariu similar

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ieşirea dintr-un bar situat în localitatea Vittoria (Ragusa), un cuplu de tineri români, în vârstă de 24 de ani, a fost jefuit, iar femeia violată de trei marocani.

Înarmaţi cu pistoale, agresorii au deposedat tinerii căsătoriţi de bani şi de telefoane mobile. Apoi au imobilizat bărbatul şi au abuzat sexual femeia. În timp ce unul dintre marocani ţinea ostatic tânărul, ceilalţi doi au dus românca într-o casă abandonată de la periferia oraşului, unde au supus-o agresiunilor sexuale.

Aceasta a fost descoperită dimineaţă de o patrulă de poliţie, cerând ajutor pe o stradă periferică. În prezent, se desfăşoară o anchetă pentru prinderea vinovaţilor.

Un început de an marcat de violuri

Valul de agresiuni sexuale din ianuarie a început cu violarea unei italience de către un italian, de Revelion. Apoi, sincronizat, presa italiană a evidenţiat agresiv doar fapte comise de români.

Dincolo de evidenţa imediată, de caracterul absolut condamnabil al crimelor, statistica ne arată că, în realitate, criminalitatea din ultimii trei ani, atât printre italieni, cât şi la imigranţi, este stabilă, fără creşteri semnificative. 

image

Panica morală mută atenţia pe un grup de persoane considerate o ameninţare a valorilor sociale

image



Marzio Barbagli,  Sociolog

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite